BEGRIJP-TRAINEN

Begrijp-trainen is nodig om zowel eigen, als gedrag van anderen te doorgronden. Het vergroot je cognitieve begrip en daarmee het vermogen om anderen te accepteren. 

Natuurlijk gaat het soms om kennis vergroten, maar veel vaker gaat het om het omzetten van hetgeen we weten in actie. Begrijp-trainen helpt daarbij. 

Er zijn vele train-onderwerpen zoals Leiderschap, Management, Faciliteren van teams, Verkoop en onderhandelen, Time management, Team building, Project management, Persoonlijke effectiviteit enz.

Los van de nieuwe inzichten, zijn er natuurlijk ook actieve oefeningen waarmee de kennis praktisch vertaald kan worden.

DOEN-TRAINEN

Doen-training is niks meer of minder dan met een trainingsacteur praktijk gerichte scripts na te bootsen.  Hiermee kan de deelnemer realistische oplossingen qua vaardigheden en gedrag  experimenteren.

Het is de ideale manier om simpelweg te doen en te ervaren welke mogelijkheden er zijn. Dit opent de weg naar creatievere reacties in lastige situaties. 

Door te doen ontstaan nieuwe wegen in ons brein en daarmee ontstaat langzaam nieuw gedrag.

Door het met een trainingsacteur te doen kun je professionele feedback en interventies verwachten, waardoor het oefenen een duidelijker karakter krijgt en er sneller tot de kern doorgedrongen kan worden.

COACHEN

Coachen is een individuele manier op begrijpen en doen te combineren. Coachen biedt de mogelijkheid om op een veilige manier diepere lagen van ontstaan van gedrag te onderzoeken. 

Het geeft ook de mogelijkheid om op iedere individuele wijze van leren in te spelen. Daarmee komt de weg vrij om diepgaande transformaties te maken.

Door tevens de systemische benadering te kiezen kan de weg vrijgemaakt worden om blijvende verandering op gang te brengen.